Završena Hrvatska šaranska liga – ŠRD Karas iz Novske novi prvaci!

Osvajači lige za 2021. – ŠRD Karas Novska (foto: Hrvatska šaranska liga)

Hrvatska šaranska liga za 2021. završena je ovog vikenda održavanjem 4. kola na jezeru Finzula. Prema pisanju Facebook stranice Hrvatske šaranske lige, gdje smo pratili zbivanja na sva četiri kola i rezultate, ligu je osvojila ekipa ŠRD Karas iz Novske.

ŠRD Karas iz Novske novi prvaci

U dramatičnoj završnici nakon četiri kola, konačni poredak lige je sljedeći:

 1. ŠRD KARAS – Novska – MK Magic Fishing
 2. ŠRD PIŠKOR 2 – Novi Zagreb
 3. UŠIDRRH – Zagreb
 4. ŠRU ODRA – Velika Gorica
 5. ŠRD PEŠĆENICA – Zagreb
 6. ŠRD PIŠKOR 1 – Novi Zagreb
 7. ŠRD AMUR – Vrbovec
 8. ŠRD AMUR PETROKEMIJA – Kutina
 9. ŠUD ŠARAN – Našice 2
 10. ULOVI I PUSTI – Sibinj
 11. ŠRD SLAVONAC – Lipik 1
 12. ŠARAN – Zaprešić 2 – Prowess team
 13. ŠUD ŠARAN – Našice 1 – Pecka
 14. ŠRD RAK – Rakitje

(foto: Hrvatska šaranska liga)

Karas, Piškor, UŠRIDRRH i Odra osigurali nastup u reprezentaciji

Osvojena dva sedma mjesta i dva prva mjesta donijela su ukupno 16 (negativnih) bodova ekipi ŠRD Karas iz Novske te su im tako osigurali naslov pobjednika lige. Sistem natjecanja je takav da ekipa s najmanje negativnih bodova osvaja prvo mjesto. Kod ekipnog plasmana po natjecanju, bodovna lista se formira prema ukupnom ulovu šarana i amura na način da ekipa koja ostvari najveću težinu ulova osvaja prvo mjesto i pripada joj 1 bod, drugoj ekipi pripadaju 2 boda, trećoj ekipi 3 boda, četvrtoj ekipi 4 boda i tako do posljednje ekipe.

Karas, Piškor, UŠRIDRRH i Odra tako su osigurali nastup u reprezentaciji Hrvatske. Naime, tri prvoplasirana para i četvrtoplasirani par, kao rezervna ekipa, čine reprezentaciju HŠRS, koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u tekućoj kalendarskoj godini.

Šaranska reprezentacija HŠRS-a (foto: Hrvatska šaranska liga)

Četiri kola lige i najteža riba od 28,36 kg

Liga je koncipirana na način da se lovi u ukupno četiri kola i uglavnom je riječ o cijelim vikendima. Kola su održana redom na jezerima Tribalj, Ontario, Lapovac i Finzula. Najtežu ribu natjecanja ulovila je ekipa Piškor 1 u drugom kolu na jezeru Ontario. Riječ je bila o šaranu teškom čak 28,38 kg.

Najteža riba lige – šaran 28.38 ekipe Piškor 1 (foto: Hrvatska šaranska liga)

Svjetsko prvenstvo u Ukrajini otkazano

Svjetsko prvenstvo se ove godine trebalo održati u Ukrajini, ali je zbog situacije s koronavirusom i malog broja ekipa koje su se prijavile i potvrdile dolazak – otkazano. Zanimljivost je da je Bosna i Hercegovina podnijela zamolbu prema Federaciji za ribolov na slatkim vodama za odobrenje održavanja Svjetskog prvenstva umjesto Ukrajine, ali je ista odbijena.

Šaranska reprezentacija će tako prvi nastup imati na Alpe-Dunav-Jadranskom kupu koji će se održati na Ramskom jezeru u Bosni i Hercegovini. Organizatori natjecanja najavili su da će na ovo natjecanje pozvati proširen broj reprezentacija. Želimo im puno uspjeha i što bolji plasman!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *