Kup Jadransko-podunavskih zemalja u disciplini feeder održat će se u Hrvatskoj

Feeder ribolov (foto: Team Traper Feeder Competition)

Kako doznajemo na stranicama 1. hrvatske feeder lige HŠRS-a, Kup Jadransko-podunavskih zemalja “RAJP” u disciplini feeder održat će se u Hrvatskoj. Kup će se održati u terminu od 30.07.2021 do 01.08.2021. godine u Garešnici na popularnom jezeru Skresovi.

Hrvatsku će predstavljati četiri ekipe

Hrvatsku će predstavljati tri najbolje plasirane ekipe u sezoni 2019. To su: Šaran Zaprešić, Smuđ Draškovec, Varaždin Interland te Topfishing kao pobjednik zadnjeg kupa koji je održan u Bosni i Hercegovini na Drini. U petak, 30. srpnja, predviđen je službeni trening i svečano otvaranje, a u subotu i nedelju je samo natjecanje.

Hrvatska feeder liga

Natjecanje u lovu ribe hranilicom na dnu – popularno zvanom Hrvatska feeder liga u 2019. godini okupilo je ukupno 10 ekipa. Lovilo se kroz 10 kola na Topoljskom dunavcu, Banovoj Jaruzi, Veleševcu i Hrženici. Najuspješnije je bila ekipa Šaran Zaprešić, a iza nje ekipe Smuđ Draškovec i Varaždin Interland.

Konačni poredak Hrvatske feeder lige 2019.
  1. Šaran Zaprešić Petar Šport
  2. Smuđ Draškovec
  3. Varaždin Interland Van den Eynde
  4. Zagreb Topfishing Garbolino FFT
  5. TSH Matchfishing Čakovec
  6. Korana Karlovac
  7. Smuđ-Timarmix B. Manastir
  8. Jastrebarsko
  9. Odra Velika Gorica
  10. Rak Rakitje

Zbog koronavirusa Upravni odbor Hrvatskog športsko ribolovnog saveza odlučio je da se u 2020. godini otkazuju sva službena natjecanja HŠRS. Tako i feeder liga nije održana.

Skresovi – nadaleko poznati

Skresovi su umjetno jezero u blizini grada Garešnice površine 55 376 m². Rijeka Garešnica prolazi kroz jezero. Jezero je poznato kao mjesto za ribolov i obiluje šaranom, babuškom, deverikom, amurom i patuljastim somićem. Jezerom gospodari ŠRD „Ilova“ koje je domaćin  i organizator raznih prijateljskih kupova i natjecanja te nekoliko velikih međunarodnih ribolovnih natjecanja (Maver cup, MILO cup, Feder cup)  na kojima se okupljaju ponajbolji ribolovci ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja.

ŠRD “Ilova“ osnovano je 12. svibnja 1946. godine, dok je samo jezero izgrađeno 1976. godine. Dugačko je oko 930 metara i široko 80. 

Jezero Skresovi (foto ŠRD Ilova Garešnica)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *