Mrežnica, pastrve i poraz na domaćem terenu

Mrežnica je i ovaj put spasila dan!

Kao i uvijek, kad nešto duže vrijeme planirate – obično se izjalovi! Tako je bilo i ovaj put. Tomislav i ja dogovaramo zajednički ribolov već duže vrijeme i kad smo konačno dogovorili, kiša je odradila svoje. Ipak, Mrežnica je spasila dan!

“Domaći teren” daje nadu!

Nakon duže vremena pala je kiša. Ne samo pala. Nebo se otvorilo i ne prestaje padati. Ipak, dogovorili smo ribolov konačno. Tomislav stiže iz Duge Rese i nalazimo se skoro na pola puta. Ali ipak na “mom terenu”. Iako su ovakvi ribolovi “prijateljski” i bez naboja, u praksi je uvijek drugačije. Svatko voli pobijediti. Pa makar i ulovio kedera više od kolege po štapu.

Nadao sam se da ću ovaj put na domaćem terenu pokazati svu raskoš svog talenta. Znam svaki kamen i rupu gdje bi riba mogla biti. Vodostaj je bio nizak duži period i ova kiša je možda pokrenula ribu. Mogle bi se dignuti i one pastrve zbog kojih idemo u ribolov. Mame. Baš ih volim. Na pastrve mislim, naravno… 🙂

Ništa od “domaćeg terena”, idemo dalje

Ipak, nakon što smo se našli na pola puta i došli do vode – razočaranje. Vodostaj se podigao, istina. Ali, zasigurno duplo više nego što smo priželjkivali. Jaka voda. Mutna. Skoro pa bujica. Jasno nam je da od ribolova neće biti ništa. Kontempliramo uz prvu pivu i zaključujemo da nemamo što raditi ovdje. Naravno, traži se rezervna opcija. Mrežnica je najbliže i najlogičnije rješenje. Dovršavamo pivu i krećemo polako.

I kiša prestaje padati i raspoloženje se popravlja…

Mrežnica je prekrasna u svim svojim izdanjima

Mrežnica spašava stvar

Već iz daljine, još iz auta, vidim da je Mrežnica ok. Lijepo zamućena i malo viša od prosjeka. Iako nisam tu baš često, nije mi nepoznat teren. Znali smo lijepo loviti po ovakvom lovostaju. Mogao bi Tomislav izvući kraći kraj ovaj put!

Naravno, obojica krećemo s najboljim pozicijama na mjestima gdje se voda prelijeva i u brzacima oko i ispod mosta. Kasnije ćemo obići i dublje dijelove. Mrežnica je prekrasna u svim svojim izdanjima. Iako zamućena, nije to ona klasična, “blatna” i zemljana boja. Zelena je i umirujuća. Da i ništa ne ulovim, isplatilo se doći. Po tko zna koji put lažem samog sebe… 😉

Rezultat – u korist gosta, naravno

Naši ribolovi nemaju natjecateljski karakter. Možeš mislit! Broji se i svaki promašeni griz, a kamo tek ulovljena riba. Uglavnom, da ne duljim. Rezultat konačni je 3:1. Ili bolje rečeno, 1:3. Za gosta. Iako ne prihvaćam poraz na domaćem terenu. Ipak smo odustali od prvotno planirane vode. Možemo reći da je ipak riječ o neutralnom terenu. Očekujem uzvrat na dugoreškom području. Najslađe je uzvratiti u gostima.

Do tada, bistro!

Uzvrat se očekuje na dugoreškom terenu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.