Započeo 1. Kup HŠRS-a u lovu šarana

Danas je započeo 1. Kup HŠRS u disciplini Lov šarana. Domaćin natjecanja je ŠRD Bjelovar iz Bjelovara, ZŠRS Bjelovar. Kup se održava na jezeru Skresovi od 20. do 22. kolovoza.

Kup po prvi put u ovom formatu

Kako nam je rekao vrhovni sudac natjecanja Dražen Stipetić – Šarac, prije samog Kupa u osam županija održana su natjecanja na kojima se lovilo po 4 kola. Prve dvije ekipe iz svake županije su se plasirale na ovu završnicu. Ovo je prvi put da se održava ovakvo natjecanje i u ovom formatu, a svi se nadaju da će se time u budućnosti podići letvica u organizaciji i kvaliteti šaranskog ribolova.

U svakom slučaju i sama kvaliteta Hrvatske šaranske lige i općenito šaranskog ribolova na podići će se na još veću razinu. Iako je i sada već u samom svjetskom vrhu.

SKRESOVI – NADALEKO POZNATI

Skresovi su umjetno jezero u blizini grada Garešnice površine 55 376 m². Rijeka Garešnica prolazi kroz jezero. Jezero je poznato kao mjesto za ribolov i obiluje šaranom, babuškom, deverikom, amurom i patuljastim somićem. Jezerom gospodari ŠRD „Ilova“ koje je domaćin  i organizator raznih prijateljskih kupova i natjecanja te nekoliko velikih međunarodnih ribolovnih natjecanja (Maver cup, MILO cup, Feder cup)  na kojima se okupljaju ponajbolji ribolovci ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja.

ŠRD “Ilova“ osnovano je 12. svibnja 1946. godine, dok je samo jezero izgrađeno 1976. godine. Dugačko je oko 930 metara i široko 80. 

Fotografije: Facebook ŠRD Karas Novska, ŠRD Ilova Garešnica, Mile Bešlić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.