Tko ulazi, a tko ispada iz 1. lige u lovu ribe na plovak?

Natjecanje u lovu ribe na plovak (ilustracija)

Nakon održanih 12 kola završena je 1. liga HŠRS-a u lovu udicom na plovak za seniore. Također, natjecanje je završeno i u drugoligaškom rangu te se već zna kako bi trebao izgledati sastav lige za 2022. godinu.

Varaždinci “kroz iglene uši”!

Ekipa TSH Sensas MatchFishing Čakovec pobjednik je lige za 2021. godinu. Od ukupno 12 prvoligaša, tri će morati iduće godine sreću potražiti u nižem rangu. Riječ je o ekipama: Amur Interland Darda, Linjak MatchFishing Palovec i
Rak Rakitje koje su zauzele posljednja tri mjesta.

Da su čuda moguća i da ne treba odustajati do posljednjeg kola dokazala je i ekipa Varaždin Interland VDE Varaždin koja se uoči posljednjeg kola nalazila na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova zaostatka za “prolaznim” devetim mjestom u ligi.

Osvojenim drugim mjestom u posljednjem kolu Varaždinci su se izjednačili s ekipom Amur Interland Darda koji su podbacili u najvažnijem trenutku. U posljednjem kolu plasirali su se na posljednje mjesto. Na taj način su sedmo mjesto uoči zadnjeg kola zamijenili desetim na kraju lige, prokockavši čak 10 bodova prednosti ispred Varaždina.

Zbog jednakog broja bodova – odlučivali kilogrami!

Da stvar bude zanimljivija, ekipe Varaždin Interland VDE i Amur Interland Darda nakon posljednjeg kola imale su jednak broj bodova – 89! U tom slučaju, sukladno propozicijama, odlučuje veća ukupna težina ribe ulovljene na natjecanju. Razlika od nešto više od 13 kilograma presudila je u korist Varaždinaca koji na ovaj način ostaju prvoligaši.

Konačni poredak 1. lige HŠRS-a

Majur, Zaprešić i Mursko Središće imaju nove prvoligaše

Kako je natjecanje i u drugoligaškom rangu završeno, poznati su nam i novi prvoligaši. Ukupno postoje tri druge lige – sjever, istok i zapad. Mura iz Murskog Središća prvak je II. lige sjever, Klen iz Majura prvak je II. lige istok, dok je u II. ligi zapad u 2021. godini najuspješnija bila ekipa Šaran iz Zaprešića.

Čestitamo novim prvoligašima i želimo im što više uspjeha u prvoligaškim vodama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *