Smuđ Draškovec i Mario Pokupec najbolji u disciplini feeder za 2021.

Najbolji u 2021. u disciplini feeder – Smuđ Draškovec (foto: Marko Sraga, Smuđ Draškovec)

Završeno je i Prvenstvo Hrvatske hranilicom na dnu – feeder za 2021. godinu. Jedanaest ekipa i čak 43 natjecatelja u ovoj se sezoni natjecalo kroz 11 kola lige. Već smo ranije pisali kako se uoči zadnjeg vikenda i posljednja dva kola lige još ništa nije znalo.

NEIZVJESNO DO SAMOG KRAJA

Uoči posljednja dva kola u vodstvu je bila ekipa Smuđ Draškovec sa samo jednim bodom prednosti ispred drugoplasiranog TSH Matchfishing Čakovec. Na trećem mjestu je ekipa Šarana iz Zaprešića sa sedam bodova zaostatka. Također, četvrtoplasirana ekipa Rak Rakitje je sa dva prva mjesta u prethodna dva kola na Ontariu dodatno “zakomplicirala” stvari.

U pojedinačnom poretku bilo je još zanimljivije. Prvih 7 ligaša bilo je unutar 7 bodova i svi su nestrpljivo čekali posljednja dva kola lige na Rakitju 2. i 3. listopada 2021. na jezeru Juš (Keč).

Zanimljiva subota i pretposljednje kolo

Posljednji vikend donio je niz uzbuđenja. Nakon subote i održanog pretposljednjeg, 10. kola lige u ekipnom poretku u vodstvu je bila ekipa TSH Matchfishing Čakovec. Osvojeno drugo mjesto u pretposljednjem kolu i nisko 7. mjesto do tada vodeće ekipe Smuđa iz Draškovca osiguralo im je prvo mjesto uoči zadnjeg kola u nedjelju.

Ekipa Šarana iz Zaprešića odličnim je ribolovom (141 kilogram ribe!) i osvojenim prvim mjestom u pretposljednjem kolu učvrstila treće mjesto pobjegavši ekipi Raka iz Rakitja na 7 bodova razlike i na samo bod do drugoplasiranog Smuđa.

Poredak je uoči zadnjeg kola izgledao ovako:

  1. TSH Matchfishing Čakovec – 32 boda
  2. Smuđ Draškovec – 36 bodova
  3. Šaran Zaprešić Petar Šport – 37 bodova
  4. Rak Rakitje – 45 bodova
  5. Varaždin Interland Van den Eynde – 50 bodova
Preokret u zadnjem kolu – Smuđ Draškovec prvak

Osvojenim drugim mjestom u posljednjem kolu ekipa Smuđa osigurala je titulu pobjednika i osvajača lige za 2021. godinu. U prilog im je išlo i loše osmo mjesto Čakovčana te je na kraju razlika prve dvije ekipe bila samo dva boda!

Četvrto mjesto u posljednjem kolu osiguralo je Šaranu iz Zaprešića treće mjesto, a pobjeda Raka iz Rakitja u posljednjem kolu nije bila dovoljna za ulazak u prve tri ekipe. Osmo mjesto u subotu stajalo ih je postolja.

Konačna tablica lige za 2021. godinu – ekipno

Mario Pokupec najbolji feederaš u 2021.

Mario Pokupec iz zaprešićkog Šarana i uoči posljednjeg vikenda bio je na prvom mjestu. Međutim, prvih 7 ligaša dijelilo je samo 7 bodova i sve kombinacije bile su u igri do samog kraja. Davor Florijanić iz Smuđa zaostajao je samo jedan bod za prvoplasiranim.

Nakon posljednjeg kola razlika je ostala ista. Samo jedan bod! Zanimljivo je da su oba natjecatelja polučila identičan rezultat u posljednja dva kola. Pobjedu i šesto mjesto. U pretposljednjem kolu Pokupec je bio prvi, a Florijanić šesti. U posljednjem kolu samo su zamijenili mjesta – Pokupec šesti, a Florijanić prvi!

Borba za ostala mjesta također je bila izrazito neizvjesna. Dražen Čokrlić i Luka Florjanić zauzeli su treće i četvrto mjesto s istim brojem bodova pa je plasman odlučivala ukupna gramaža ulovljene ribe. Prvih sedan natjecatelja “uguralo” se u samo devet bodova razlike.

Konačna tablica lige za 2021. godinu – pojedinačno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *