Na jezeru Kruščica odluka o prvacima u ribolovu grabežljivaca iz čamca

Kruščica je domaćin posljednjeg vikenda lige (foto: Hrvatska Rapala Liga)

Ovaj vikend pada odluka o prvacima lige u ribolovu grabežljivaca iz čamca – Hrvatske Rapala lige. Preostala su dva posljednja kola koja će se loviti na jezeru Kruščica.

Neizvjesno do samog kraja

U posljednja dva kola još se svašta može odigrati. Osobito iz razloga što se lovi na Kruščici. Kruščica je umjetno jezero nastalo izgradnjom brane na rijeci Lici 1971. godine za potrebe Hidroelektrane Senj i kasnije za Hidroelektranu Sklope. Nalazi se na donjem dijelu toka rijeke Like kod sela Mlakva u Kosinju. Ime je dobilo po selu Kruščica koje je na tom mjestu potopljeno.

Trenutno je u vodstvu ekipa ŠRK Varaždin ispred ŠRK Jug i ŠRK Carp Podravina. Ne treba niti otpisati ekipe Ogulina i Križa koje u dva kola još uvijek mogu svašta zakomplicirati.

Poredak uoči posljednjeg vikenda lige

Taktika će biti presudna

Dodatnu draž donijeti će i sam riblji fond jezera Kruščica. Taktika koju će ekipe odabrati mogla bi biti presudna. Hoće li se odlučiti za lov uistinu brojnih grgeča ili će se tražiti veća štuka. Štuke na Kruščici znaju biti pravi “krokodili”, a ni som nije iznenađenje.

Također, velik broj natjecatelja nije lovio na ovoj vodi ili samo povremeno. S druge strane, ima i onih koji je poznaju kao vlastiti džep. U svakom slučaju, zanimljiv je vikend pred nama. U nedjelju će se znati i prvak za 2021. godinu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)