Prijave za Mušičarsku ligu

Ako ste se natjecali ili se želite oprobati u mušičarskim natjecanjima pruža vam se izvrsna prilika da ukrstite štapove sa najboljima u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Hrvatske mušičarske lige.

Kako se prijaviti?

Jednostavno je, ekipu možete imati ali i ne morate, natjecati se možete i kao pojedinac. Prijava za Hrvatsku mušičarsku ligu je prilika za odlično druženje, upoznavanje nekih novih ljudi, natjecanje, a o vrhunskom ribolovu na našim najboljim mušičarskim vodama da i ne govorimo. Tu je i mogućnost odlaska na europsko ili svjetsko prvenstvo za one koji se plasiraju u reprezentaciju, kao i odlazak tri prvoplasirane ekipe iz lige na međunarodni Jadransko-podunavski kup koji se svake godine održava u nekoj drugoj državi.

Postupak prijave

Ovdje su neke osnovne informacije svim zainteresiranima za nastup u HML, posebno onima koji se prijavljuju prvi put. Za početak, da bi se netko uopće mogao prijaviti za ligu (bilo kao pojedinačno ili ekipno) MORA biti član ribolovne udruge, članice HŠRS-a.

Kotizacija za planiranih 6-8 kola lige iznosi 1800 kuna za ekipu koju čine 3 natjecatelja + rezerva (ako ekipa nema rezervu mogu se prijaviti samo 3 natjecatelja bez rezerve). Prijaviti se mogu i pojedinci i tada kotizacija iznosi 600 kuna po osobi. Rok za prijavu i uplatu kotizacije je do 31.01.2022., a postupak je sljedeći:

  • na stranicama HŠRS-a (pod Obrasci-natjecanja-prijave) skinuti službene obrasce prijava te ih ispuniti i ovjeriti od strane natjecatelja i udruge, prijavu za registraciju natjecatelja poslati u županijski savez
  • prijavu za pojedinačnu ligu i prijavu za lige sa dirigiranim tehnikama poslati u HŠRS.

Isto tako, udruge domaćini pojedinih kola lige od HŠRS trebaju ishoditi odobrenje za održavanje natjecanja.

Domaćini, vode, informacije…

Okvirni plan je da se kola lige održe na rijeci Kupi u Gorskom kotaru, u Ogulina na Dobri, rijeci Slunjčici u Slunju, rijeci Gackoj, jezeru Golubić kod Knina te rijeci Cetini ili Žrnovnici.

Informacije o prijavama, kao i Pravilnici i Odluke HŠRS dostupni su na stranicama Saveza i moli se svi natjecatelji upoznaju s njima. Stoga, ako vas je nešto od navedenog zaintrigiralo, a imate nekih dvojbi ili pitanja slobodno me kontaktirajte putem facebooka, mobitela ili na bilo koji drugi način – stoji u objavi koju potpisuje povjerenik Hrvatske mušičarske lige Marinko Puškarić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.