Prvih godinu dana Portala RiboLov

Nismo se niti okrenuli, a godina dana je već iza nas. Naš Portal RiboLov već je godinu dana online. Službeni početak rada bio je 1. siječnja 2021. Istina, i ranije smo pripremali postove i uređivali web stranicu te stranicu na Facebooku. Međutim, s prvim danom 2021. i službeno je kreirana Facebook stranica, a 6. siječnja objavili smo i prvu službenu objavu. I tako je krenulo…

Prva godina – više nego zadovoljavajuća

Puno je bilo volje i entuzijazma od samog početka, početničkih pogrešaka i traženja pravog formata i tema koje su zanimljive i rado čitane. U godinu dana mnoštvo autora iskoristilo je priliku za suradnju. Neki su se zadržali dulje, neki kraće. Ipak, s vremenom smo uspjeli stvoriti osnovni kostur portala i profil autora i objava koji ćemo nastojati zadržati i postupno proširivati.

Jedan članak dnevno u prosjeku, uz više od 5.000 FB pratitelja i “lajkova”

Kad podvučemo crtu iza 2021. godine, zadovoljni smo s brojkama. Nadamo se da ste i vi. Sveukupno 363 objave na web stranici (više od jedne dnevno, budući da je web objavljen 6.1.2021.) i oko 400 objava na Facebook stranici.

Veseli nas činjenica da smo u nepunih godinu dana uspjeli doseći brojku od više od 5.000 pratitelja i oznaka “sviđa mi se” na Facebook stranici Portal RiboLov. Na početku godine zacrtali smo si brojku 3.000 i iznimno smo zadovoljni podrškom.

Pokrenuli smo i Youtube kanal koji je još uvijek u povojima uz tek nekoliko videa. U budućnosti imamo velike planove koji će ovisiti ponajviše o ekipiranju uredništva i suradnika.

Pregled čitatelja po zemljama

Ribolov najzastupljenija kategorija, a o sokolarstvu pišemo možda jedini

Najzastupljenije kategorije objava bile su (naravno) ribolov i lovstvo. Ukupno su 233 objave svrstane u kategoriju ribolova te 116 u kategoriju lovstva. Osobito nam je drago što među rijetkima (ako ne i jedini) redovito pišemo o sokolarstvu, a sve zahvaljujući našem suradniku dr.sc. Viktoru Šegrtu.

Pokušali smo redovito pratiti događanja u lovu i ribolovu, a osobito službena natjecanja i lige. Nažalost, zbog vrlo malo informacija i slabije ažurnosti stranica nacionalnih saveza, često smo morali puno truda ulagati kako bi došli do osnovnih rezultata i informacija. Iznimka je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru na čijim smo web i Facebook stranicama redovito pronalazili sve što je bilo potrebno. Čestitke i na tom segmentu rada!

Gotovo 50 objava posvetili smo temi zakonodavstva. Ispostavilo se da smo tu dosta “tanki” i da su i lovci i ribolovci vrlo zainteresirani za tumačenja pojedinih propisa i zakona. Na tom polju još je puno materijala za obraditi…

Planovi za budućnost

Kakvi su planovi za budućnost, teško je reći. Kad smo počinjali, nismo niti zamišljali da ćemo nakon godinu dana imati ovakvu publiku i doseg. Započeli smo skromno i bez prevelikih očekivanja, a ispalo je i više nego dobro. Prije svega, želja nam je u godini koja je pred nama povećati broj stalnih suradnika. Smatramo da ima još puno prostora i tema koje se mogu kvalitetno obraditi, ali i mnogo onih koji to mogu jednako tako kvalitetno odraditi.

I zato, ako ste voljni surađivati i objavljivati na portalu – vrata su svima otvorena. Ne sekirajte se oko gramatike i pravopisa, imamo ekipu koja će i to dotjerati. Priče, fotografije i videozapisi su bitni, ostatak se lako posloži. 🙂

Novi suradnici, poslovni partneri i urednici…

Iako još ne možemo sa sigurnošću potvrditi, u najavi su novi suradnici i urednici po pojedinim kategorijama. Također, 2022. godinu mogli bi ući i s novim poslovnim partnerima od kojih očekujemo predstavljanje i recenzije brojne opreme za lov i ribolov. Ali, o svemu tome više kroz nekoliko dana i tjedana.

Zahvaljujemo se svim našim čitateljima, pratiteljima i poslovnim suradnicima i želimo vam svima sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu!

Dobra kob! Bistro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.