Prijedlog Pravilnika o lovačkom streljaštvu HLS-a

trap ribo-lov.com

Hrvatski lovački savez je 2020. godine pokrenuo izmjene i dopune postojećeg Pravilnika za lovačko streljaštvo, ali on nikad nije dovršen, usvojen i nije zaživio.

Usklađivanje s Pravilnikom FITASC-a

Novi prijedlog Pravilnika o lovačkom streljaštvu usklađen je s Pravilnikom FITASC-a. Izvršni odbor Hrvatskog lovačkog saveza je na svojoj sjednici održanoj 7. listopada 2022. godine donio odluku o pokretanju postupka učlanjenja u FITASC – međunarodnu organizaciju lovnog streljaštva. Organizacija okuplja 73 članice, a svaka država može imati samo jednu članicu u FITASC-u. Nastojanja HLS-a su da se sljedeće godine i naši strijelci natječu kao punopravni članovi FITASC-a.

Županijski lovački savezi na potezu

Prijedlog pravilnika dan je na uvid svim županijskim lovačkim savezima kako bi dostavili svoje konstruktivne prijedloge i primjedbe. Napominje se da se ne daju primjedbe na izgled meta, način i vrijeme gađanja, kao i ostale tehničke pojedinosti jer je prijedlog Pravilnika usklađen s Pravilnikom FITASC-a po tim pitanjima.

Primjedbe se mogu podnesti preko Povjerenstva za lovačko streljaštvo županijskih lovačkih saveza koje će oni proslijediti HLS-u. Rok za dostavu primjedbi i prijedloga je 30 dana od dana objavljivanja prijedloga Pravilnika na internet stranici HLS-a. Prijedlog je objavljen 12. listopada 2022. godine.

Prijedlog pravilnika o lovačkom streljaštvu HLS-a te popratni dopis možete preuzeti i pregledati OVDJE.

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)