Izbori u HŠRS-u: Sever dobiva protukandidata?

Vladimir Sever zasad je jedini sigurni kandidat za predsjednika HŠRS-a

Ova, 2023. godina, izborna je u Hrvatskom športsko ribolovnom savezu. Između ostalog, bira se i novi predsjednik. Izborna skupština HŠRS-a održat će se (simbolično) prvog aprila – 1.4.2023. s početkom u 10:00 sati u Zaprešiću, u Ribičkom domu ŠRD Šaran Zaprešić, Ribički put 6.

Novi izbori za novi četverogodišnji mandat

Sukladno odredbama Statuta HŠRS-a (odnosno onog koji smo uspjeli pronaći na službenim stranicama – od 5.6.2021. godine) Skupština bira predsjednika, dva dopredsjednika i ostale članove Upravnog odbora te predsjednika i dva člana nadzornog odbora na mandat od četiri godine.

Skupštinu HŠRS čine predstavnici Županija imenovani od nadležnog tijela svoga saveza, a po principu da svaka delegira po jednog predstavnika na svakih započetih 1.000 članova iz prethodne godine, koji su kupili godišnju državnu ribolovnu dozvolu.

U županiji gdje nije formiran županijski ribolovni savez radi malog broja registriranih sportsko ribolovnih udruga, postojeće udruge svoga predstavnika (1) u Skupštini imenuju sporazumno.

Sever dobiva protukandidata?

Dosadašnji, dugogodišnji predsjednik Vladimir Sever siguran je kandidat i ovoga puta. Također, sve su glasnije priče u ribičkim kuloarima da istočni dio Lijepe Naše priprema svog kandidata za predsjednika. Poznato je i ime, ali nećemo njime licitirati dok ne postane službeno.

Hoće li sve ostati na pričama ili ćemo imati dvoje ili više kandidata, znat ćemo uskoro.

Podsjetimo, 2015. godine su za mjesto predsjednika krovnog ribolovnog saveza bila dva kandidata – Vladimir Sever (tadašnji aktualni predsjednik HŠRS-a) i Draženko Jakopović (predsjednik ŠRSVŽ). Od moguća 44 glasa Vladimir Sever dobio je 37 glasova, a Draženko Jakopović 7 glasova.

Godine 2019. Vladimir Sever nije imao protukandidata i izabran je jednoglasno. Kako će biti ove godine, vidjet ćemo…

Kokice smo kupili… Čekamo… 🙂

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)