Održan Prvi Memorijalni kup Đure Dečaka

Foto: HLS

Prvi Memorijalni kup Đure Dečaka u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza (HLS) dobio je i svoje prve pobjednike, domaćine na čijoj streljani se u mjestu Bušetina u Virovitičko-podravskoj županiji održalo natjecanje u lovnom streljaštvu, disciplini trap.

Pobjedu su tako odnijeli članovi Lovačke udruge “Fazan” Špišić Bukovica, drugo mjesto osvojila je ekipa LD-a “Zec” Vratišinec iz Međimurske županije, a treći su bili članovi Poljičkog lovačkog društva “Mosor” Priko iz Omiša.

Na natjecanju, koje se održalo po sistemu kup natjecanja, u kojem se po jedna ekipa lovačkog društva s matičnim članovima kroz izlučna natjecanja u svojim županijama plasira na ovo završno državno, okupila se 21 ekipa iz dvadeset lovačkih saveza županija i Lovačkog saveza Grada Zagreba.

Najboljima je pripao i pokal u obliku statue pokojnog predsjednika HLS-a, izlivene u bronci, koju je izradio akademski kipar Robert Jozić, polaznik prve generacije splitske Umjetničke akademije, te druge vrijedne nagrade.

Poštovanje i zahvalnost

Memorijal je nastao, kako je rekao predsjednik HLS-a i Dečakov nasljednik Ivica Budor, iz poštovanja i zahvalnosti za doprinos u stvaranju Republike Hrvatske te za očuvanje tradicije opstojnosti Hrvatskog lovačkog saveza koju je omogućio kao najdugovječniji predsjednik (24 godine) hrvatskih lovaca.

Natjecanju je nazočila i obitelj Đure Dečaka, kćeri Andrea i Tihana, brat Dragan i supruga Mirjana. Andrea Dečak Kovač zahvalila se Hrvatskom lovačkom savezu kao organizatoru te predsjedniku Saveza Ivici Budoru, domaćinima i svim lovcima koji čuvaju uspomenu na njenog oca te dodala da bi njemu puno značilo što se na ovaj način čuva uspomena na njega, s obzirom da je cijeli život u lovačkim te vojnim krugovima. Bio je tamo i general Slavko Barić, dugogodišnji Dečakov suborac, prijatelj i kolega lovac, ali i pripadnici lokalne te regionalne samouprave, pa je tako kao izaslanik virovitičkopodravskog župana Igora Androvića pristigao Dario Ripli iz Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko podravske županije.

Izvor: HLS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)