Hrvatice prvakinje svijeta!

Hrvatice – svjetske prvakinje!

Nakon odličnog prvog dana na 29. Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak i osvojenog prvog mjesta, naše reprezentativke ponovile su to i drugog, posljednjeg dana natjecanja!

Iako smo se nakon subote još bojali prognozirati, nakon nedjelje s ponosom možemo glasno reći: IMAMO SVJETSKE PRVAKINJE!

Marijana Mutak izvrsna treća, Oreški peta, Strbad šesta, Kramar osma, Štajduhar četrnaesta!

Čestitke našim reprezentativkama od srca!

Najbolje prvog dana

Nakon prvog dana natjecanja u subotu naše reprezentativke bile su uvjerljivo prve s 11 negativnih bodova, Poljakinje su zauzele drugo mjesto s 15,5 bodova, a treća je bila reprezentacija Italije s 19 negativnih bodova.

Odlične Marijana Mutak, Sanja Oreški i Sara Strbad zauzele su prva mjesta u sektorima A, D i E. Četvrtim mjestima u B i C sektoru Tatjana Štajduhar i Lea Kramar dodatno su učvrstile vodeću poziciju uoči nedjelje i posljednjeg dana natjecanja.

Drugi dan i konačno slavlje

S nestrpljenjem se očekivao rasplet drugog dana. Očito dobro odabrana taktika donijela je izvrstan rezultat na otvaranju. Trebalo je samo ponoviti. Naše reprezentativke i vodstvo reprezentacije pokazali su da ništa ne prepuštaju slučaju.

I drugog dana odlični rezultati. Prvo mjesto u sektoru D osvojila je Lea Kramar. Sanja Oreški i Marijana Mutak bile su odlične treće u sektorima A i C. Četvrtim mjestima u sektorima B i E Štajduhar i Strbad osigurale su dodatne bodove za najbolji rezultat i drugog dana.

Hrvatice svjetske prvakinje, Marijana Mutak brončana

Konačna tablica pokazala je nadmoć naše reprezentacije na ovom natjecanju. Svjetske prvakinje s 26 negativnih bodova i razlikom od čak 24 boda ispred drugoplasirane Italije. Treće su reprezentativke Poljske s 51,5 negativnih bodova.

Marijana Mutak okitila se broncom. Sanja Oreški i Sara Strbad odlične pete i šeste. Tatjana Štajduhar četrnaesta. Odlični rezultati u konkurenciji 76 natjecateljki iz cijeloga svijeta.

Reprezentacija Hrvatske

Još jednom donosimo sastav naše reprezentacije:

  • Oreški Sanja
  • Majsec Ivona
  • Strbad Sara
  • Štajduhar Tatjana
  • Mutak Marijana
  • Kramar Lea

Vodstvo reprezentacije: Marijan Mutak i Anđelko Pregiban

Napomenimo i to da je vodstvo reprezentacije i drugog dana odlučilo izvesti identičnu postavu na stazu. Na klupi je tako ostala, kao rezerva, Ivona Majsec, koja se pokazala kao vrijedna pomoć i asistent u ovom velikom rezultatu za Hrvatsku i Hrvatski športsko ribolovni savez.

Čestitamo našoj reprezentaciji na ovom povijesnom rezultatu i želimo im ugodan povratak u Hrvatsku!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)