Adrijana Komorski i Linjak Veliki Bukovec osvajači lige HŠRS-a za 2023. godinu

Linjak Veliki Bukovec (foto: Linjak Veliki Bukovec)

Na Poljanskom Lugu su se 16. i 17. rujna 2023. godine lovila posljednja dva kola 1. lige HŠRS-a u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji seniorki. Nešto je napetije bilo u pojedinačnoj konkurenciji gdje je razlika između prvoplasirane Adrijane Komorski i drugoplasirane Ivone Majsec iznosila samo jedan bod uoči posljednjeg vikenda natjecanja.

U napetoj završnici Komorski ipak uspješnija

Kako smo već pisali, razlika između prvoplasirane Adrijane Komorski i drugoplasirane Ivone Majsec iznosila je samo jedan bod uoči posljednjeg vikenda natjecanja i posljednja dva kola. Nakon subote i uoči posljednjeg kola Komorski i Majsec bile su bodovno izjednačene i čekala se nedjelja i posljednje kolo. Komorski je osvajanjem prvog sektorskog mjesta izbila na bod prednosti ispred Majsec, koja je drugim mjestom ostala “kratka” za jedan bod.

O kojim je nijansama bilo riječi, dovoljno govori podatak da je samo 82 grama na ukupno ulovljenih 70.366 nedostajalo Majsec za osvajanje prvog sektorskog mjesta i naslova prvakinje. Ali, to još jednom dokazuje koje su čari ribolovnog sporta i kako ponekad uistinu sitnice odlučuju.

Tako je, raspletom u zadnjem kolu, Adrijana Komorski osvojila naslov državne prvakinje. Druga je Ivona Majsec, a treća je Sara Strbad.

Linjak Veliki Bukovec najuspješniji u ekipnom poretku

U ekipnom poretku situacija je uoči posljednjeg vikenda bila malo jasnija, iako je u ribolovu sve moguće. Međutim, natjecateljice Linjaka nisu ništa prepustile slučaju i s osvojenim prvim i drugim mjestom u posljednja dva kola mirno su privele ligu kraju i okitile se titulom ekipnih prvakinja.

Borba za drugo mjesto bila je mnogo zanimljivija. Ekipa Piškora iz Zagreba prvim je mjestom u zadnjem kolu u posljednji trenutak preskočila Dravu Donji Mihaljevec te izborila drugo mjesto sa samo jednim bodom prednosti.

Čestitamo svim natjecateljicama na uspješno završenoj ligi i postignutim rezultatima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)