Stotinu godina Osječkog ribolovnog športskog kluba

Izdavanjem monografije „Osječki ribolovni športski klub – Prvih 100 godina“ i prigodnom svečanošću obilježeno je stotinu godina neprekidnog djelovanja Osječkog ribolovnog športskog kluba.

U svojoj bogatoj povijesti ORŠK se može pohvaliti iznimnom izdavačkom djelatnošću. Uz brojne knjige, klub je izdavao i svoje novine „Ribolovni glasnik“ čije je prvo izdanje ugledalo svjetlo dana još davne 1925. godine. Također, klub je bio i pokretač izdavanja „Ribolovnog godišnjaka“ od 1976. do 1991. godine.

ORŠK je jedan od pet najstarijih ribolovnih klubova osnovanih u Hrvatskoj. Klub je osnovan 1923. godine te od tada neprekidno djeluje sve do današnjih dana. Na čelu kluba izmijenilo se 18 predsjednika, od prvog Antuna Jankovića do današnjeg Mije Birčića.

Klub se diči i iznimno bogatom natjecateljskom tradicijom, od bacačkih disciplina do ribolova plovkom. Brojni uspjesi, nacionalni i međunarodni, zlatnim su slovima upisani u povijest ovog društva.

Na samoj svečanosti, predstavnici Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, predsjednik Vladimir Sever i počasni tajnik Tomislav Feldhofer uručili su predsjedniku ORŠK-a prigodnu plaketu za stogodišnjicu rada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)