Hrvatska 9., Pecigoš & Pecigoš odlični srebrni!

Prošlog vikenda završeno je 17. Svjetsko prvenstvo u lovu pastrvskog grgeča umjetnim mamcem iz čamca. Prvenstvo je održanog od 16. do 22. listopada na jezeru Sabor u Portugalu kod gradića Torre de Moncorvo.

Četrnaest reprezentacija, Hrvatska 9.

Na svjetskom prvenstvu nastupilo je četrnaest reprezentacija. Dani za natjecanje bili su petak i subota. Treninge je obilježilo loše vrijeme i snažan vjetar.

Još jednom, Amerikanci su pokazali da su najbolji na svijetu u ovoj disciplini. Nakon drugog mjesta iza Njemačke i prvog dana natjecanja, u nastavku su preuzeli čelnu poziciju i drugi put zaredom osvojili naslov svjetskih prvaka. Reprezentacija Njemačke završila je na drugom mjestu, s jednakim brojem bodova, ali manjom težinom ulovljene ribe. Treći su na kraju bili Talijani koji su iduće godine domaćini svjetskog prvenstva.

Nakon osmog mjesta prvog dana, nakon završetka natjecanja Hrvatska se našla na ukupnom devetom mjestu.

Paru Pecigoš zlato izmaklo zbog manje težine ribe

Izvrstan rezultat ostvario je par Pecigoš. Drugo mjesto i srebrna medalja veliki su uspjeh. Osobito ako znamo da su u konačnom poretku imali jednak broj bodova s talijanskim parom Dela Ciano i Ashlock. Ipak, samo 244 grama presudila su kome ide zlato. Talijani su na koncu ipak imali tu malu prednost u težini i okitili se titulom pojedinačnih prvaka.

Velik je ovo uspjeh za naše ribolovce, osobito ako usporedimo ulaganja i pristup ovoj disciplini. Dio reprezentacija sastavljen je od profesionalaca, a o ulaganjima i financijama (osobito kod Amerikanaca) bolje i ne pisati. Daniel Vignjević i Ivo Grgurić osvojili su 30. mjesto na svijetu, dok su Boris Jurkić i Sven Jurkić osvojili 31. mjesto.

Medalja nas je sve učinila ponosnima!

Koliko je truda uloženo u ovaj rezultat i koliko on znači, prvenstveno našim natjecateljima, najbolje dočarava izjava našeg kapetana Daniela Vignjević:

“Pepačeva medalja nas je sve učinila ponosnim i definitivno zaokružila jedan ciklus u kojem smo skupa putovali po svijetu, često sa lošim rezultatima, borili se sa financiranjem ove jako skupe discipline, s dugačkim putovanjima i puno slobodnih dana koje je trebalo izmisliti, puno noći provedenih za kompom za proučavanje jezera i trošenju hrpu eura na kupovanje mamaca i pribora. Također za mene kao kapetana na posljednjih šest svjetskih prvenstava jako puno vremena i energije utrošene na organizaciju puta.
Ipak nismo odustajali i nekad se negdje moralo otvoriti jer dokle god sudjeluješ, šansa je tu…

Čestitke dečki i sretno iduće godine u Italiji!

Srebrni Pecigoš & Pecigoš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)