Najznačajnije zavičajne vrste riba slovenskih voda na jednom mjestu

Zavod za ribištvo Slovenije izdao je publikaciju pod nazivom Domorodne ribolovne vrste rib slovenskih celinskih voda. U slobodnom prijevodu naziv publikacije glasio bi “Zavičajne ribolovne vrste riba slovenskih unutarnjih (slatkovodnih) voda”.

Publikacija za najširu publiku

Kako u samom uvodu publikacije stoji, ona je namijenjena najširoj publici, a osobito najmlađima, kako bi se kod njih pobudio interes za prirodu. Ali, zasigurno će dobro doći i onima koji su uvjereni da sve znaju. Da obnove svoje znanje…

Na čak 64 stranice opisane su ribolovne vrste s detaljnim zemljovidima i prikazom gdje se iste pojavljuju, njihovom utjecaju i važnosti za ribolov te podaci o lovostaju i razmnožavanju. Također, istaknuta je i ugroženost pojedinih vrsta, minimalne lovne mjere te najveće dužine i težine koje pojedine vrste dosižu.

Opisano je i detaljno ilustrirano 30 vrsta

Slovenija ima više od 9.000 ha vodenih površina i više od 90 ribljih vrsta

Riječ je o uistinu korisnom i praktičnom uratku koji na vrlo pregledan i jednostavan način podastire sve bitne i potrebne podatke. Opisano je i detaljno ilustrirano 30 vrsta. Kako autori navode, Slovenija ima više od 9.000 hektara vodenih površina. Riblji svijet je iznimno bogat i raznolik. Čini ga više od 90 vrsta riba, od kojih su čak 33 vrste trajno zaštićene.

Naravno, najveći dio vrsta možemo pronaći i u širem okruženju, ne samo u Sloveniji te je zato ova publikacija itekako zanimljiva i široj publici.

No, da ne duljimo previše, publikaciju možete pogledati OVDJE i sami donijeti svoje zaključke i dojmove. Uživajte! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)