Ivica Budor – novi predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza

Ivica Budor (foto: HLS)

U Vili Garić u Podgariću održana je redovna Izvještajno-izborna skupština Hrvatskog lovačkog saveza. Skupština Hrvatskog lovačkog saveza broji 63 zastupnika iz 20 lovačkih saveza županija i Lovačkog saveza Grada Zagreba koji su podijeljeni u pet regija. Svi članovi Skupštine, njih 63, bili su prisutni. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo na čelu sa Zlatkom Stolnikom dok su članovi bili Mladen Balić, Ljubomir Grgec, Ivan Halapir i Graciano Prekalj.

Budor i Pavlić kandidati za predsjednika, Budoru novi mandat

Nazočni predstavnici 65000 članova HLS-a izabrali su novo vodstvo. U izboru predsjednika kandidaturu su izložila dva kandidata. Pobijedio je Ivica Budor s 43 glasa dok je Vinko Pavlić dobio 20 glasova. Hrvatski lovački savez dobio je tako, nakon 6 mandata i 24 godine pokojnog Đure Dečaka, novog predsjednika za razdoblje od 2022. do 2026. godine. Hrvatski lovački savez sukladno ustroju u pet regija ima i pet dopredsjednika koje na prijedlog predsjednika izabire Skupština.

Za dopredsjednike su izabrani Mato Grgić, Graciano Prekalj, Marinko Šebečić, Nevenko Jakopović i Nediljko Dujić. Osim dopredsjednika izabrani su članovi Nadzornog odbora, Arbitražnog i Stegovnog suda.

Članovi Izvršnog odbora, kao izvršnog tijela Hrvatskog lovačkog saveza, samo su potvrđeni od članova skupštine obzirom iste na to mjesto predlažu i biraju lovački savezi županija i Lovački savez Grada Zagreba.

Izvor: HLS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)