Osposobljavanje osoba odgovornih za držanje i uzgoj kućnih ljubimaca

Sukladno Pravilniku o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji (NN 76/2022) Hrvatski lovački savez početkom iduće godine održat će Program osposobljavanja osoba odgovornih za držanje i uzgoj kućnih ljubimaca (pasa).

Uzgajivači kućnih ljubimaca moraju biti osposobljeni za njihovo držanje i uzgoj s obzirom na hranidbu, njegu, ponašanje i utvrđivanje zdravstvenog stanja vezano za pojavu bolesti i stresa u životinja te za uvjete prijevoza životinja u uzgoju.

Edukacija obuhvaća sljedeća područja:
1. Zakonodavstvo iz područja zaštite životinja
2. Fiziologija, razmnožavanje, hranidba, ponašanje, stres
3. Postupanje sa životinjama
4. Pomoć u hitnim situacijama
5. Zaštita osoblja u kontaktu sa životinjama
6. Prijevoz životinja

Stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati uzgoji kućnih ljubimaca namijenjenih prodaji (Narodne novine, br. 76/22) koji je donesen na temelju članka 54. stavka 5. Zakona o zaštiti životinja prestala je važiti odredba iz prijašnjeg propisa kojom je bila propisana obveza obnavljanja osposobljavanja svakih pet godina.

U slučaju da se službenom kontrolom od strane veterinarske inspekcije utvrde nesukladnosti u uzgoju kućnih ljubimaca, veterinarski inspektor može narediti ponovno osposobljavanje uzgajivača.

Za iskaz interesa molim ispunite prijavnicu u privitku i pošaljite na mail: hls@hls.com.hr

Prijave primamo do 15. siječnja 2024. godine, a o datumu održavanja edukacije bit ćete naknadno obaviješteni (minimalno 3 tjedna prije).

Cijena pohađanja Programa iznosi 60,00 eura po osobi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)