Dozvole za športski i rekreacijski ribolov za 150 dana

Omogućuje se kupnja dozvole za 150 dana

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru stupiti će na snagu u u četvrtak, 5. kolovoza 2021. godine. Predmetnim će se propisom omogućiti prodaja dozvola za športski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana, a najduže do 31. prosinca za kalendarsku godinu, što nastupi prije.

Dozvole za rekreacijski ribolov za maloljetne osobe, osobe koje su navršile 65 godina, punoljetne osobe do 65. godine života te dozvole za osobe s navršenih 65 godina života koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu biti će moguće kupiti u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva, kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola te putem web stranice Uprave ribarstva.

Dozvole za invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske i dozvole za osobe koje su umirovljenici biti će moguće kupiti isključivo u Upravi ribarstva i ispostavama područnih jedinica Uprave ribarstva te kod pravnih i fizičkih osoba ovlaštenih za prodaju dozvola.


Dozvole za športski ribolov biti će moguće kupiti kod članica Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru.

Naknade za pojedine dozvole

Naknade za pojedine potkategorije dozvole za 150 dana definirane su kako je navedeno u tablici.

Vrsta višednevne dozvoleNaknada športskiNaknada rekreacijski
Dozvola za 150 dana za maloljetne osobe i invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske (u daljnjem tekstu HRVI)10100
Dozvola za 150 dana za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 65 godina života60100
Dozvola za 150 dana za punoljetne osobe do 65. godine života600750
Dozvola za 150 dana za osobe s navršenih 65 godina života koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu kako su navedeni u posebnom propisu o otocimane izdaje seizdaje se bez naknade

Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru stupiti će na snagu u u četvrtak 5. kolovoza 2021. godine te će time i prodaja dozvola biti dostupna od 5. kolovoza.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Povoljnije cijene dozvola i za umirovljenike

1 komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)