Mauro Tubaković i porečki “Zubatac” pobjednici međužupanijskog U16 natjecanja u udičarenju s obale

Najbolji na međužupanijskom U16 (foto: HSSRM)

Ovaj vikend po prvi put održano je međužupanijsko natjecanje u udičarenju s obale u kategoriji U16 po sistemu “ulovi i pusti”. Natjecanje je održano u Zadru u organizaciji ŠRD Zubatac iz Zadra i trajalo je dva dana.

Mauro Tubaković i porečki “Zubatac” pobjednici U16

Mauro Tubaković iz porečkog “Zubaca” bio je najuspješniji u pojedinačnom dijelu dok je ekipno najuspješnija bila ekipa “Lubena” iz Bakra.

U pojedinačnom poretku drugo mjesto zauzeo je Ivan Pribilović (“Podlanica” Biograd) ispred Antonia Grškovića (“Luben” Bakar) na trećem mjestu. Ekipno drugo mjesto osvojila je biogradska “Podlenica” dok je treća bila ekipa “Galeb” iz Raše.

Sudjelovalo je ukupno 45 natjecatelja i 30 ekipa. Ulovljene su 973 ribe ukupne težine 38,995 kg. Prosječna težina ulova bila je 40,08 grama. Najtežu ribu ulovio je Vito Diminić iz ekipe “Galeb” Raša, težine 225 grama.

“Ulovi i pusti” i na morskim natjecanjima

Osobito nas raduje i činjenica kako je ovo natjecanje po prvi puta održano po sistemu “ulovi i pusti”. Sva ulovljena riba nakon vaganja puštena je u more. Na ovaj način pokazujemo da je ribolov sport u punom smislu riječi i šaljemo lijepu poruku svima, a osobito mladima. Čestitke Hrvatskom savezu za sportski ribolov na moru na ovoj odluci! 🙂

Foto: Hrvatski savez za sportski ribolov na moru

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)