Traži se najveća državna lignja! Ulovite je i osvojite nagrade!

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode nedavno je otvorio lov na najveće državne lignje. Prijave iz cijele Hrvatske ne prestaju pristizati, a za sada najveća lignja ima preko kilogram i pol, odnosno do pola metra ne računajući krakove. Nagrađene će biti tri najveće lignje, a prijave se zaprimaju do Nove godine.

Organizatori su inspiraciju za ovu akciju pronašli u (ne)radu DORH-a koji je samo u prošloj godini odbacio 91 posto svih prijava za korupciju, zbog čega se dalo zaključiti da je zbog toga u državi ostalo jako puno neulovljenih sluzavih predatora. – stoji u dopisu organizatora koji smo zaprimili mailom.

Osim samih ribara, prijave mogu slati i ribarnice, ribolovna društva i udruge, a pravila su jednostavna – traži se najveća lignja, traži se kapitalac kakvog državne institucije nisu uhvatile još od vremena Ive Sanadera.

Iako je ova lignjada u potpunosti nadahnuta radom državnih institucija, organizatori poručuju kako oni ne odobravaju sportski ribolov.

DORH-u, USKOK-u ili policiji se ponekad i dogodi da uhvate neku zbilja veliku lignju, ali onda je fotografiraju i puste natrag na slobodu, to je način lova kakav mi ne podržavamo, to je ono protiv čega se borimo. Mi tražimo najveću lignju uhvaćenu u 2021. godini, tako da ovim putem molimo ljude da ne varaju, nije ovo doktorska disertacija“, dodali su iz Festivala.

Fotografije lignje možete poslati u inbox Facebook stranice “VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode” ili na e-mail vrujafestival@gmail.com.


PRAVILA
  • Pozivamo sve ribare, profesionalce i amatere, da nam pošalju fotografije najvećih lignji koje su ulovili u hrvatskom akvatoriju od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 2022. godine.  
  • Idealno bi bilo da je na fotografiji pored lignje metar ili nešto drugo čime bi se znalo kolika je dimenzija ulova, a nakon toga će naš stručni žiri razmotriti prijave i odlučiti o pobjedniku.  
  • Vlasnik najveće lignje dobiva prigodnu skulpturu, umjetničko djelo, rad našeg majstora Luke Mimice, a uz to ide i nagradni poklon paket iznenađenja.
  • Drugoplasirana i trećeplasirana lignja dobivaju utješne nagrade.
  • U natječaj ulaze sve lignje ulovljene u 2021. godini, a to znači da najveću lignju još stignete uloviti.
  • Osim pojedinaca, prijave mogu poslati i ribolovna društva i udruge, nije važno je li lignja već sudjelovala u nekoj lignjadi.
  • Prijave se zaprimaju na e-mail vrujafestival@gmail.com ili u inbox naše Facebook stranice VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.