Završeno svjetsko prvenstvo umjetnim mamcem iz čamca – naši posljednji

Hrvatska reprezentacija (foto: Mario Matijašić)

Završeno je 13. svjetsko prvenstvo u ribolovu predatora umjetnim mamcima iz čamca. Prvenstvo je održano od 6. do 8. listopada 2022. godine na akumulaciji Slapy (Vodní nádrž Slapy) na rijeci Vltavi u Češkoj.

Estonci svjetski prvaci, naši posljednji

Reprezentacija Estonije novi je svjetski prvak s 31 negativnim bodom – penalom (255.891 bod) , slijedi Litva s 42 penala (245,817 bodova) te Mađarska sa 65 penala (163.023 boda).

Najveća ulovljena riba je štuka od 11.449 bodova (107 cm) koju su ulovili Mađari Enzsöl i Mérten.

Reprezentacija Hrvatske završila je na posljednjem, 16.-om mjestu. Kako sami kažu, nisu briljirali, ali su puno toga naučili. Matijašić i Kuzmić zauzeli su 26. mjesto u poretku parova, a Šestak i Česi bili su 30. od ukupno 32. para (čamca).

Ogromna razlika u opremi i logistici reprezentacija

Ono što “bode oči” je ogromna razlika u opremi (i izostanku iste) u usporedbi s velikom većinom ostalih reprezentacija. Logistika i potpora koju pojedine reprezentacije imaju definitivno je velika prevaga.

Sve su češća propitivanja onih koji putuju na prvenstva ima li to uopće smisla? Nažalost, u pojedinim disciplinama veliki dio troškova pada na leđa samih natjecatelja te i konačni uspjeh ovisi o njihovoj financijskoj moći i snalažljivosti u pronalasku sponzora. Možda je vrijeme da se i ta tema otvori na višim razinama…

Čestitke reprezentativcima i bistro!

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)