Puškarić: Poteškoća ima, ali dozvole se uredno prodaju

Marinko Puškarić – tajnik ŠRD Ogulin

Najavljivana “digitalizacija”, nove aplikacije, nove članske iskaznice i prelazak na euro samo su neke od blagodati s kojima se ribolovna društva susreću na početku 2023. godine. Kako to izgleda u praksi pitali smo Marinka Puškarića, tajnika Športskog ribolovnog društva Ogulin, jednog od najstarijih društava u Hrvatskoj s tradicijom dužom od stotinu godina.

Prodaja dozvola – uglavnom bez poteškoća

“Prodaja dozvola ide relativno bez većih poteškoća. Najviše je problema, ako ih tako možemo nazvati, s onima koji nisu izradili članske iskaznice HŠRS-a, odnosno uplatili naknadu za izradu istih. Srećom, u našem društvu potrudili smo se obavijestiti što veći broj članova kako do ovakvih problema ne bi dolazilo. Članovi su obavještavani i putem oglasnog izloga u centru grada, društvenih web stranica i Facebook stranice te kroz rad ogranaka društva.

Ipak, još uvijek ima članova koji nisu odradili taj dio. Njih upućujemo na što raniju uplatu, a zahvaljujući ažurnosti Športskog ribolovnog saveza Karlovačke županije i tajnice Anite Lasić – čim se uplata evidentira na računu županijskog saveza, dodjeljuje se broj članske iskaznice i dozvola se može kupiti i provesti u sustavu. Iskaznice uglavnom stižu na adresu društva nešto kasnije.” – govori Puškarić.

Nova aplikacija se još čeka

“Najavljena je i izrada nove aplikacije koja bi nam trebala ubrzati i pojednostaviti sam postupak izdavanja dozvola. Još uvijek je čekamo, ali i na ovaj “klasični” način nemamo previše problema. Malo smo strepili i zbog prelaska na euro, ali zahvaljujemo se još jednom svim članovima koji imaju razumijevanja i u većini slučajeva dolaze s točnim iznosima u eurima.” – zaključio je Puškarić.

Uz sve ranije navedeno, spomenimo da je Marinko Puškarić novi tajnik koji se ove odgovorne funkcije primio nakon dugogodišnjeg mandata njegovog prethodnika. Veseli nas kad čujemo od članova ŠRD Ogulin kako se uopće ne primijeti da svega desetak dana obnaša ovu funkciju te da sve funkcionira u redu.

Inače, Marinko je dugogodišnji reprezentativac i redoviti osvajač najsjajnijih odličja u mušičarskoj ligi, čiji je i povjerenik. Odličja osvaja i u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u momčadskoj, braneći boje ŠRD Ogulin.

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)