Monitoring mladice, potočne mrene, gavčice i pliske

U sklopu projekta  „Razvoj sustava praćenja stanja očuvanosti vrsta i stanišnih tipova“ Grupa 8: Izrada i razvoj programa praćenja za slatkovodne ribe s jačanjem kapaciteta dionika sustava praćenja i izvješćivanja u Karlovcu je 8. ožujka 2023. godine održana radionica Programi praćenja stanja očuvanosti mladice, velike pliske, gavčice i potočne mrene.

Aquatika – izvrstan domaćin

U uistinu impozantnom prostoru Javne ustanove AQUATIKA-SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC svi zainteresirani mogli su se upoznati s prijedlozima programa praćenja za mladicu, veliku plisku, gavčicu i potočnu mrenu.

Programe su, između ostalih, predstavili Krešimir Kuri, viši stručni suradnik za stručne i tehničke poslove i Goran Jakšić, voditelj stručne i tehničke službe iz Aquatike. Radionici je bila namijenjena stručnjacima i predstavnicima Javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže i članovima športsko-ribolovnih društava i saveza.

Nakon održanih prezentacija u kojima se sudionike upoznalo s prijedlozima programa praćenja za mladicu, veliku plisku, gavčicu i potočnu mrenu, metodama utvrđivanja i praćenja njihova stanja, sudionici su raspravljali o doradi pojedinih aspekata sustava praćenja stanja navedenih vrsta.

Po završetku radionice, uslijedila je demonstracija terenskog prikupljanja podataka i ispunjavanja terenskih obrazaca.

Praćenje stanja očuvanosti

Cilj ovog projekta je razvoj sustava praćenja stanja očuvanosti vrsta i stanišnih tipova od interesa za EU, što će se postići uspostavom Programa praćenja stanja očuvanosti za najmanje 322 vrste i stanišna tipa, jačanjem kapaciteta dionika Sustava praćenja i izvješćivanja te uspostavom komponente Informacijskog sustava zaštite prirode u djelu koji se odnosi na praćenje stanja očuvanosti.

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)