Memorijal “Matija Capan” – najava

Portal Ribolov, u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom Ogulin i Poontonom 21Croatia organizira 1. Memorijal “Matija Capan” koji će se održati tijekom travnja i svibnja ove godine u Ogulinu.

Matija Capan – dobra duša svakog društva u kojem se zatekao

Memorijal se održava u sjećanje na prerano preminulog člana ŠRD Ogulin, omiljenog prijatelja i kolegu Matiju Capana, koji nas je prošle godine iznenada napustio.

Matija Capan rođen je 22. travnja 1989. godine. Ljubav prema ribolovu, prirodi i prije svega njegovoj Tounjčici i Mrežnici od malih nogu usadio mu je otac Ivan s kojim je i napravio svoje prve ribolovne korake. Kasnije se sve više usavršavao i nesebično sa svima dijelio svoje znanje i iskustva.

Na prvi pogled ozbiljan, iznutra dječjeg srca i vesele naravi koja ne bi niti mrava zgazila. I zato smo ga svi voljeli…

Ne postoji voda u Hrvatskoj na kojoj, onako jednostavan, miran i dobrodušan, nije stekao prijatelje i sve nas međusobno povezivao.

I ovaj portal dijelom je njegova zasluga. Zajedno smo krenuli u ovu priču, pisali članke, živcirali se i veselili. I zato ova priča za sve nas ima dublje značenje…

Matija Capan (1989. – 2022.)

Simpozij, mala škola ribolova i spin kup

Ove je godine memorijal predviđen kroz nekoliko događanja.

Simpozijem “Ribe i voda” koji će se održati u petak, 28. travnja 2023. godine, otvorit ćemo ovogodišnji memorijal. Početak simpozija je u 19.00 sati u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu i predviđeno je 6 kraćih predavanja na temu riba i voda našeg kraja. Renomirani izlagači prezentirat će kroz prezentacije zanimljive teme uz mogućnost sudjelovanja prisutnih. Detaljnije uskoro…

Mala škola ribolova održat će se 29. travnja 2023. godine na rijeci Dobri u Puškarićima. Najmlađim članovima i ribolovcima predstavit ćemo osnovne tehnike ribolova na samoj vodi.

Međunarodnim Spin kupom “Dobra” 2023. završit ćemo memorijal. Očekujemo 50-ak natjecatelja i dobar ribolov na rijeci Dobri kod Ogulinskog Hreljina.

Program:

  • 28.4.2023. – 19.00 sati – Simpozij ” Ribe i voda” – Pučko otvoreno učilište Ogulin
  • 29.4.2023. – 9.00 sati – Mala škola ribolova – Dobra, Puškarići
  • 21.5.2023. – 8.00 sati – Spin kup “Dobra” 2023. – Dobra, Ogulinski Hreljin
Ribolov, priroda i naše rijeke..

Očekujemo vas na zajedničkom druženju i očuvanju sjećanja na našeg Matu uz ono što je i sam najviše volio. Ribolov, prirodu i naše rijeke…

Vidimo se…

1 komentar

  1. Ja mislim da je ovo super da cu puno toga naucit

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)