26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam

26. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održati će se od petka 6. do nedjelje 8. 10. 2023.g. u Areni Varaždin.

Prijave sudjelovanja na sajmu su zatvorene, a svoje sudjelovanje su potvrdili brojni izlagači. Popis svih sudionika potražite u katalogu Sajma kojeg možete preuzeti u PDF obliku s ove stranice.

Radno vrijeme, cijenu ulaznica i program sajma potražite u zasebnom članku – informacije za posjetitelje.

Ova tradicionalna varaždinska manifestacija najveća je godišnja priredba vezana uz lov i ribolov u Hrvatskoj, ali i u ovom dijelu Europe. Na gotovo 2.000 m2 uređenih izložbenih prostora tradicionalno se predstavlja stotinjak izlagača iz Hrvatske, ali i drugih zemalja (Slovenija, Mađarska, Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka, Rumunjska).

U ponudi izlagača nalazi se primarno oprema za lov, ribolov i boravak u prirodi, no uz navedeno, predstavljaju se i subjekti iz turizma te obiteljska poljoprivredna gospodarstva i proizvođači hrane i pića.

Uz izlagački, Sajam prati i bogat zabavno-edukativni program. Neki od sadržaja za kojima uobičajeno vlada veliki interes su postali tradicionalni pa se tako svake godine može razgledati preparirana divljač – postav Lovačkog muzeja Hrvatskog lovačkog saveza te uvijek interesantna izložba gljiva koju priprema Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca.  Lovački psi plijene pažnju posjetitelja kao i ptice grabljivice koje su već postale zaštitni znak ovog Sajma. Uz spomenuto, česti sadržaj su i kulinarske prezentacije, natjecanja u kuhanju kotlića, a sajam prate i stručna predavanja kao i dislocirani sadržaji poput lovačkog kupa u gađanju glinenih meta koji se odvija u 20-ak minuta udaljenoj Ljubeščici.

Uz izložbeni prostor u dvorani, Sajam se odvija i u ugostiteljskom šatoru uz dvoranu. Tamo svi koji vole dobro pojesti i popiti mogu pronaći nešto za sebe, od lovačkog gulaša do drugih mesnih i ribljih specijaliteta.

Organizator sajma je varaždinska tvrtka DMK Vall 042 d.o.o., a direktorica sajma je Maja Šimenc.

Informacije po povijesti sajma i proteklih 25 izdanja potražite u zasebnom članku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)