Završeno Svjetsko prvenstvo u lovu grabežljivaca iz čamca – Hrvatska sedma!

Foto: World Boat Angling World Championship 2023 Riga/Latvia

Završeno je 14. Svjetsko prvenstvo u lovu grabežljivaca iz čamca koje se održalo u Latviji, u Rigi na jezerima Kisezeus, Juglas i Baltezers. Ovo izdanje okupilo je 14 reprezentacija iz Europe, SAD-a i Azije.

Poljaci svjetski prvaci, Hrvatska sedma!

Reprezentacija Poljske osvojila je Svjetsko prvenstvo s 42 boda, 4 više od Austrije i 6 više od Mađarske. Naši reprezentativci osvojili su solidno sedmo mjesto s 86 bodova.

Loši vremenski uvjeti i nepredvidljiv ribolov

Loši vremenski uvjeti i nepredvidljiv ribolov pratili su natjecatelje duž cijelog prvenstva. Prvog dana natjecanja loše vrijeme i kiša, ali i solidan ribolov donijeli su nam osmo mjesto. Drugog dana je vrijeme bilo puno bolje, što se ne može reći i za ribolov. Dio ekipa ostao je bez upisa, ali su zato Šimunović i Puljić 6. pojedinačnim mjestom popravili dojam i situaciju na tablici.

Posljednjeg dana natjecanja sudionike je dočekao olujni vjetar do 80 km/h, kiša i valovi preko metra. U najmanju ruku opasno je bilo biti na vodi. Ekipu Engleske je čak i potopilo. No našima to nije smetalo, čak suprotno. Na kraju dana Kuzmić i Matijašić 4., a Šimunović i Puljić 15. Ekipno treći dan na 5. mjestu. U ukupnom poretku to je značilo odlično 7. mjesto.

Čestitke našim reprezentativcima, osobito znamo li koliko ova tehnika napreduje iz godine u godinu po pitanju tehnologije i financijskih sredstava koja se u nju ulažu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)