18. Kup Jadransko-podunavskih zemalja – plovak

Foto: SuperPortal

Na jezeru Skresovi u Garešnici proteklog je vikenda u organizaciji domaćeg ŠRD Ilova održan 18. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u disciplini lov ribe udicom na plovak, ekipno i pojedinačno. Uz domaću Ilovu i još nekoliko ekipa iz Hrvatske na natjecanju su sudjelovale ekipe iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Natjecatelji su u Garešnicu stigli još u četvrtak, a nakon svečanog otvorenja Kupa, koje je bilo u petak na središnjem gradskom trgu, održan je trening. Subota i nedjelja bile su rezervirane na natjecanje.

Ilova Garešnica najuspješnija

Između 12 ekipa, koliko ih se natjecalo u ekipnoj konkurenciji, najbolja je bila domaća Ilova u sastavu Dražen Bengez, Josip Kutlić i Renato Hynek, druga je bila Brestanica Krško iz Slovenije, a treća ekipa Peski iz Đurđevca. U pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Filip Budić, član Rudara iz Bora (Srbija), drugi je bio Josip Kutlić iz garešničke Ilove, a treći Ivica Vrabec iz ekipe Peski Đurđevac.

Nagrade najboljima uručili su izaslanica župana i županijska pročelnica Andreja Bengez, gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija, i predsjednik RAJP-a Đorđe Klepić – prenosi SuperPortal.

Na kraju odlučivala gramaža!

Koliko je natjecanje bilo neizvjesno govori i podatak da su nakon dva dana natjecanja ekipa domaćina iz Garešnice i slovenska ekipa Brestnica iz Krškog bile bodovno izjednačene. Oba dana Garešničani su bili drugi dok je prvog dana najbolja bila ekipa RD Brestnica Krško iz Slovenije, a drugog ŠRD Peski Đurđevac.

Na kraju je odlučivala je svaka ulovljena riba, a pogotovo ona krupnija – babuške i šarani. Garešničani su ukupno ulovili 45.350 grama ribe, a slovenska ekipa 40.360. Iza Slovenaca, na treće mjesto plasirali su se ŠRD Peski Đurđevac (Ivica Vrabec, Tvrtko Krešić, Dino Jeftimov) s 22 boda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)