Mala škola ribolova KŠR Mrežnica

mrežnica škola

Da ipak nije sve tako crno i da postoje svijetli primjeri u radu ribičkih društava svjedoči i primjer Kluba športskih ribolovaca “Mrežnica” iz Duge Rese. Dok često dobivamo kritike na rad pojedinih društava i gospodarenje, iz KŠR “Mrežnica” stižu vijesti o organiziranju škole ribolova za najmlađe!

Mala škola ribolova – besplatna!

Na Facebook stranicama KŠR Mrežnica doznajemo kako će škola biti u potpunosti besplatna. Nakon nesporazuma sa Sportskom zajednicom i Gradom, u Klubu su odlučili da će sami financirati ovu inicijativu!

Ekipi iz Duge Rese skidamo kapu na trudu i zalaganju da se ribolov i na ovaj način približi mladima. Uistinu bi voljeli kada bi i druga društva slijedila ovaj svijetli primjer i ulagala u budućnost!

Mala škola ribolova – KŠR “Mrežnica”

U cijelosti prenosimo tekst sa stranica KŠR “Mrežnica”:

Kako smo već duže vrijeme najavljivali, bliži se početak rada Male škole ribolova koja će biti u potpuno novom formatu. Klub je posljednjih godinu dana intenzivno radio na opremanju i uređenju infrastrukture kako bi se djeci i mladima omogućili što bolji uvjeti za rad i sportski ribolov.

Iako smo prošli na natječaju za opremanje koje je raspisala Sportska zajednica te potpisali ugovor o financiranju, Grad Duga Resa je svojom nerazumljivom odlukom sve to poništio. Klub je nakon toga donio odluku da će planirano opremanje izvršiti vlastitim sredstvima što je početkom 2021. godine i realizirano. Dakle, možemo reći da smo u cijelosti spremni za početak rada Male škole ribolova te se nadamo povoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Moramo napomenuti da će za sve polaznike i njene članove „Mala škola ribolova“ biti u potpunosti besplatna bez ikakvih participacija. Svu opremu, ribolovni pribor i materijal osiguravat će klub za sve polaznike kako bi ona bila jednako dostupna svima. Rad će se odvijati po unaprijed pripremljenom „Planu i programu Male škole ribolova“ pod organizacijskim nadzorom i vođenjem od strane profesora tjelesne i zdravstvene kulture, a u suradnji sa najiskusnijim sportskim ribolovcima sa položenim ribičkim i ribočuvarskim ispitima.

Aktivnosti će se odvijati u Ribičkom domu na adresi Sveti Petar Mrežnički 28A (teoretski dio), dok će se praktični dio za početnike uglavnom odvijati na novo uređenom jezeru za sportski ribolov koje sa nalazi neposredno uz ribički dom. Jezero za sportski ribolov tijekom 2020. godine uredila je Inženjerija Hrvatske vojske temeljem sklopljenog ugovora između kluba i Ministarstva obrane o donaciji inženjerijskih radova te im se ovim putem zahvaljujemo u nadi da će iznaći mogućnosti da tijekom 2021. godine u cijelosti završe započete radove.

Obzirom da je jezero već sada u većem dijelu funkcionalno završetak radova neće utjecati na početak rada male škole ribolova. Također se zahvaljujemo Zajednici športova Karlovačke županije koja je financijski pomogla u realizaciji ovog projekta. Planirani su i određeni izleti na druge vode ali i u slatkovodni akvarij AQUATICU u Karlovcu što će svakako biti organizirano u trošku kluba.

Ovom putem pozivamo svu zainteresiranu djecu da se uključe i prijave u Malu školu ribolova, a točni termini i mjesta prijave biti će naknadno objavljeni na stranicama i oglasnim pločama kluba kao i obavijesnim plakatima.

Rad male škole ribolova planiran je tijekom mjeseci kada su povoljniji vremenski uvjeti, ali će se ovisno o zainteresiranosti rad sa djecom odvijati tijekom cijele kalendarske godine.

Pozdravljamo vas i nadamo se što većem odazivu mladih nada sportskog ribolova!

Lijep pozdrav i bistro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.