Svjetsko prvenstvo u ribolovu pastrva ipak u Bugarskoj!

Pandemija koronavirusa poremetila je brojne planove i većina natjecanja prošle godine odgođena je. Sličan scenarij prijetio je i ove godine. Ipak, za sve zaljubljenike spina i pastrva stižu dobre vijesti!

Bugarska domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu pastrva

Što se svjetskog prvenstva tiče, novost je da je konačno potvrđeno! Bugarska će biti domaćin Svjetskog prvenstva u ribolovu pastrva (poznato i kao ′′ lov grabežljivih riba sa obaleribolov predatora s obale umjetnim mamcima′′) krajem ovog ljeta. Svjetsko prvenstvo održat će se 28. i 29. kolovoza 2021. godine na rijeci Vacha, a domaćin je grad Devin.

Domaćinstvo je predloženo nakon što se ispostavilo da, zbog pandemije, Portugal neće bio u mogućnosti organizirati Svjetsko prvenstvo, predviđeno za 1. i 2.. svibnja. Predsjednik FIPS-a Claudio Mateoli kontaktirao je Bugarski ribolovni savez – BFRS kako bi ih obavijestio o mogućnosti da prvenstvo organiziraju ove godine, umjesto 2022. godine, kako je bilo predviđeno.

BFRS prihvatio je prijedlog i počeo raditi na organizaciji Svjetskog prvenstva. Dva svjetska prvenstva u ovoj disciplini održana su u Bugarskoj – 2008 Devin i 2014 godine u Asenovgradu.

Rijeka Vacha

SVJETSKO PRVENSTVO 2020. ODGOĐENO

Već smo ranije pisali o događanjima na nacionalnoj razini. Pobjednik lige 2019. godine bio je Mijo Boras iz ŠRD-a Peščenica Zagreb. Drugo mjesto osvojio je Jasmin Šubašić iz ŠRD-a Samobor, a treći je bio Željko Kuk iz UŠRIDDRH-a Zagreb. Plasman za reprezentaciju Hrvatske izborili su i Šiljeg Boris iz ŠRD-a Krka Knin, Hunjadi Mihael iz ŠRD-a Štuka Donja Dubrava, Matijašić Mario iz ŠRD-a Ogulin, Pešut Ivan iz ŠRD-a Mrežnica Duga Resa i Hrvoje Kuzmić iz ŠRK-a Šoderice Koprivnica.

Svjetsko prvenstvo trebalo se održati u Portugalu, od 23. do 26. travnja 2020. godine. Nažalost, zbog već spominjane situacije s koronavirusom i ono je otkazano.

(Mirko Hanžeković)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.