Marijo Kozina ponovno briljirao na “Slovenian Fly Tying Championship”

Slovenian Fly Tying Championship najstarije je natjecanje u vezivanju umjetnih mušica u Europi i mnogi ga nazivaju neformalnim europskim prvenstvom” (neki i svjetskim!). Ove godine doživjelo je svoje 34. izdanje, a već četvrtu godinu zaredom naš Marijo Kozina bilježi vrhunske rezultate.

Dva prva mjesta i jedno drugo u četiri kategorije

Stručni ocjenjivački sud prepoznao je kvalitetu radova Marija Kozine dodijelivši mu sljedeće nagrade na ovogodišnjem natjecanju:

  • Prvo mjesto – kategorija Realistične imitacije – Realistic flies
  • Prvo mjesto – kategorija Suhe muhe – Dry flies
  • Drugo mjesto – kategorija Nimfe i mokre muhe – Nymphs & Wet flies

Natjecateljima je omogućeno sudjelovanje u sljedećim kategorijama: 1. Suhe muhe, 2. Nimfe i mokre muhe, 3. Streameri, 4. Realistične imitacije.

Dva prva i jedno drugo mjesto u četiri kategorije

U posljednje četiri godine – čak 15 nagrada

Čak 15 nagrada na ovom prestižnom natjecanju u posljednje četiri godine svrstavaju Marija Kozinu iz Triljskog naselja Velić u sam vrh svjetskih vezača umjetnih mušica, kao i najtrofejnijeg vezača u Republici Hrvatskoj.

Osam zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane medalje, te titula apsolutnog pobjednika “32nd Slovenian Open Fly Tying Championship 2019.” dosezi su kojima se može pohvaliti malo koji vezač mušica.

Cetina – nepresušna inspiracija

Marijo se orijentirao na kukce koji najčešće obitavaju na vodama rijeke Cetine i njenih pritoka. To su: vodencvjetovi: jednodnevke – Ephemeroptera, kamenjarke – Plecoptera, krznokrilci -Trichoptera, dvokrilci – Diptera i mrežokrilci – Neuroptera. Za svaku od tih vrsta izrađuje umjetne mušice, odnosno njihove razvojne faze od ličinke do završnog stadija krilate mušice.

Kako kaže, za najjednostavnije mušice, za koje treba tek malo perja i konca, potrebno je svega desetak minuta. Za složenije treba potrošiti po sat – dva vremena, a za najsloženije kao što su takmičarske, odnosno realistične imitacije, po četiri, pet sati. I to uz prethodnu dobru pripremu.

Nagrađene muhe na prethodnim natjecanjima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *