Ribarnica za sve ribare i u Slanom

Novootvorena ribarnica u Slanom (foto: Općina Dubrovačko primorje)

U Slanome u Dubrovačkom primorju otvorena je ribarnica. Nastavak je to projekta otvaranja novih ribarnica diljem južnog Jadrana, projekta koji se financira europskim novcem. Na projektu ribarnice radilo se godinu dana, a plan je da ona bude otvorena za sve ribare.

Ribarnica za sve ribare

– Općina je osigurala infrastrukturu, nužnu za ovakav vid obavljanja djelatnosti. Znači, bilo koji ribar ili školjkar se javi u komunalno društvo, kao i za druge ‘banke’ – dobije ključ, odradi svoj posao, očisti i vrati ključ, kaže načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić

– Projekt ribarnice sa svim popratnim sadržajima stajao je nešto manje od 300 tisuća kuna. Potpuno je financiran sredstvima EU-a, preko lokalne akcijske grupe FLAG – Južni Jadran i Ministarstva, rekao je Ivo Kola, pročelnik u općini Dubrovačko primorje.

Ribarnica financirana iz EU fondova

Inače, projekt ribarnica na samome jugu jedan je od projekata financiranih europskim novcem. Dosad je uloženo oko 2 milijuna kuna. Prema riječima Mate Oberana, voditelja grupe FLAG – Južni Jadran, ribarnica je već otvorena i u Metkoviću, a u pripremi su i nove ribarnice u Opuzenu, Janjini i u Lumbardi na Korčuli.

Hrvati godišnje jedu manje ribe od europskog prosjeka. Možda upravo nove ribarnice promijene i taj statistički podatak.

Metković već ima takvu ribarnicu (foto: Čistoća Metković)

Izvor: HRT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *