ŠRD Karas iz Novske pobjednik 1. Kupa HŠRS u lovu šarana

Ekipa ŠRD Karas iz Novske pobjednik je 1. Kupa HŠRS-a u disciplini Lov šarana. Kup se održao na jezeru Skresovi od 20. do 22. kolovoza, a domaćin natjecanja bilo je ŠRD Bjelovar iz Bjelovara, ZŠRS Bjelovar.

Najbolje ekipe iz Sisačko – moslavačke županije

Sudjelovalo je sveukupno 16 ekipa. Zanimljivo je da su 1. i 2. mjesto zauzele ekipe iz Sisačko – moslavačke županija. Pobjednik Kupa je ekipa ŠRD Karas iz Novske, a drugo mjesto zauzela je ekipa ŠRU Šaran, Velika Ludina. Treće mjesto zauzela je ekipa Klen iz Nove Gradiške.

Konačni poredak 1. Kupa HŠRS:
 1. Karas, Novska
 2. Šaran, Velika Ludina
 3. Klen, Nova Gradiška
 4. Hlebine, Hlebine
 5. Bandar, Bizovac
 6. Slavonac, Jakšić
 7. Slavija, Severin
 8. Ilova, Garešnica
 9. Šaran, Eminovci
 10. Križevci, Križevci
 11. Cestica 195
 12. Ludbreg, Ludbreg
 13. Šaran, Đakovo II
 14. Dugo Selo, Dugo Selo
 15. Ulovi i pusti ESBE
 16. Sava, Šćitarjevo

Vrhovni sudac Stipetić zadovoljan je organizacijom i poziva sve županije da organiziraju izlučna natjecanja

Najveća riba – amur 11,72 kg – ŠRD Karas

Najveću ribu natjecanja ulovili su, a tko drugi, nego pobjednici iz ŠRD Karas. Riječ je bila o prekrasnom amuru, a vaga se zaustavila na 11,72 kg. Ekipa Karasa ulovila je čak 19 riba, dok je druga ekipa po broju ulovljenih riba ulovila 7 riba, što dovoljno govori o dominaciji Novljana koji su ulovili ukupno 82,70 kg ribe.

Na natjecanju su ulovljene 73 ribe ukupne težine 340,78 kg. Prosječna težina ulovljene ribe iznosila je 4,67 kg, a kako smo već napisali, najveća riba težila je 11,72 kg.

Poziv svim županijama da formiraju lige

Kako nam je i ranije rekao vrhovni sudac natjecanja Dražen Stipetić – Šarac, prije samog Kupa u osam županija održana su natjecanja na kojima se lovilo po 4 kola. Prve dvije ekipe iz svake županije su se plasirale na ovu završnicu. Ovo je prvi put da se održava ovakvo natjecanje i u ovom formatu, a svi se nadaju da će se time u budućnosti podići letvica u organizaciji i kvaliteti šaranskog ribolova.

Natjecanje i suđenje odrađeno je vrhunski i bez prigovora. Svi sudionici su oduševljeni idejom o kupu i pozivaju ostale županije da formiraju lige. Nadamo se da će se to i ostvariti uskoro.

Foto: Dražen Stipetić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.