HŠRS traži podršku ovlaštenika i saveza za izmjene aplikacije MRibič

Na adrese ovlaštenika ribolovnog prava i županijske saveze ovih dana stiže dopis upućen od strane Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Dopis je datiran s 2. veljače, a do 5. veljače od ovlaštenika i saveza traže se mišljenja i prijedlozi vezani uz problematiku korištenja aplikacije MRibič.

Ministarstvo poljoprivrede i MRibič izazvali pomutnju?

U dopisu HŠRS-a proziva se Ministarstvo poljoprivrede zbog izazvane “pomutnje” koja je nastala uvođenjem aplikacije MRibič.  Kamen spoticanja, prema dopisu HŠRS-a, je način prijave u aplikaciju, prijava ulova te nedostupnost aplikacije i pametnih telefona starijoj populaciji. Prema riječima HŠRS-a, mlađa populacija čini manji postotak ukupnog broja članova.

Brojne reakcije na HŠRS i dopis

Dopis HŠRS-a već je izazvao brojne reakcije na portalima i društvenim mrežama. Najveća zamjerka Savezu jest ta što u ovoj situaciji Upravni odbor HŠRS-a i pojedinci koje su imenovali sami ne odlučuju nego traže mišljenje ovlaštenika i županijskih saveza. Istih onih koji se do sada nisu miješali u probleme oko uvođenja online dozvola, zamjene ispita i izdavanja dozvola. A tu je bilo najviše prigovora i primjedbi, osobito kod zamjene uvjerenja o položenom ribičkom ispitu.

Također, kratak rok za dostavu prijedloga mnogi smatraju neozbiljnim. U komentarima se i spominje da se o svemu trebalo razmišljati puno ranije i reagirati na vrijeme. Već smo zakoračili u veljaču, a dio ribolovaca se žali da još nije dobio ni nova uvjerenja.

Što će biti od svega, vidjet ćemo. Aplikacija očito ima svoje nedostatke i potrebno ju je doraditi u određenim stavkama.

Dopis HŠRS-a:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.