Nastavak male škole ribolova KŠR “Mrežnica”

Već smo ranije pisali o hvalevrijednoj inicijativi KŠR “Mrežnica” iz Duge Rese i maloj školi ribolova. Nakon nesporazuma sa Sportskom zajednicom i Gradom, u Klubu su odlučili da će sami financirati ovu inicijativu koju su proveli i u djelo. Ekipi iz Duge Rese skidamo kapu na trudu i zalaganju da se ribolov i na ovaj način približi mladima. Uistinu bi voljeli kada bi i druga društva slijedila ovaj svijetli primjer i ulagala u budućnost!

Uz plovak, učilo se i varaličariti!

U subotu, 12.06.2021. održano je drugo po redu okupljanje Male škole ribolova. Uz neizostavan ribolov na plovak, član Kluba Goran Kramberger prezentirao je i disciplinu lov ribe umjetnim mamcem. Ovaj dio izazvao je velik interes okupljene djece. Odaziv je i ovog puta bio izvrstan, a iduću subotu planira se posjet slatkovodnom akvariju Aquatika u Karlovcu. Za dva tjedna održat će se i prvo natjecanje.

Mala škola ribolova za sve je polaznike u cijelosti besplatna, a sve pojedinosti oko daljnjeg tijeka aktivnosti djeca i njihovi roditelji/staratelji dobili su na prvom okupljanju. Ne postoje ograničenja za prijavu ovisno o mjestu boravišta/prebivališta već su sva djeca koja žele upoznati ribolovni sport dobrodošla.

Iz KŠR Mrežnica zahvaljuju se Zajednici športova Karlovačke županije i Slatkovodnom akvariju Aquatika iz Karlovca koji su podržali ovaj projekt.

Od teorije do prakse!

Kroz 16 termina polaznici će se upoznati s radom kluba i načinima gospodarenja vodama, ribljim vrstama i disciplinama ribolova. Uz praktični dio i ribolov, organizirat će se i natjecanje, ali će se i polaznici pripremiti za polaganje ribičkog ispita.

U svakom slučaju, velike pohvale organizatorima – KŠR “Mrežnica” iz Duge Rese na inicijativi i provođenju male škole ribolova. Ova praksa trebala bi biti putokaz i brojnim drugim društvima u okruženju, ali i šire – kako treba raditi i ulagati u budućnost. A što se male škole ribolova tiče, preporučili bi je i onima “malo većima”. Koristila bi mnogima! 🙂

Bistro!


Foto: KŠR “Mrežnica” Duga Resa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)