Započeo 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura

Otvaranje Kupa Jadransko-podunavskih zemalja (foto: Hrvatska šaranska liga)

Na Ramskom jezeru od 26. do 29. kolovoza održava se 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura. Na natjecanju je prijavljeno ukupno osamnaest ekipa. Među njima su i ekipe UŠRIDRRH, Piškor II, Odra i Karas iz Hrvatske. Kup će okupiti oko pedesetak natjecatelja, a prijavljene ekipe dolaze iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Kup traje 52 sata

”Ramsko jezero je jedno od ljepših u BiH, tako da se nadamo da će ova manifestacija doprinijeti i promociji turizma ramskog kraja”, kazao je Vlado Nevistić, predstavnik Sportskog ribolovno-turističkog društva “Ramske vode” za Bljesak.info. Kako kaže, želja mu je da natjecatelji ostvare što bolje rezultate, ali i da se ugodno osjećaju. Dodao je kako je dolazak ekipa i službeno otvaranje Kupa održano u četvrtak, dok će natjecanje, koje će trajati puna 52 sata, početi u petak u 11 sati. ”Natjecanje traje 52 sata u komadu, a ocjenjuje se sveukupna težina ulovljene ribe”, pojasnio je Nevistić.

Proglašenje pobjednika i zatvaranje natjecanja planirano je u nedjelju u 16 sati, a najboljima će biti dodijeljeni pehari i priznanja. Organizatori događaja su Sportsko-ribolovni savez BiH i Sportsko ribolovno-turističko društvo “Ramske vode”, a pokrovitelj je Općina Prozor/Rama.

Osvajači Hrvatske šaranske lige za 2021. – ŠRD Karas Novska (foto: Hrvatska šaranska liga)

Ramsko jezero zamijenilo Ukrajinu

Ramsko jezero je umjetno jezero u Općini Prozor/ Rama, na sjeveru Hercegovine. To je uglavnom brdsko-planinski kraj s nadmorskom visinom koja se kreće od 270 do 1995 metara. Jezero odlikuje blagi pad obala, što ga čini pristupačnim s gotovo svih strana, kao i izrazito čista i bistra voda.

Svjetsko šaransko prvenstvo se ove godine trebalo održati u Ukrajini, ali je zbog situacije s koronavirusom i malog broja ekipa koje su se prijavile i potvrdile dolazak – otkazano. Tako Hrvatska šaranska reprezentacija prvi nastup ima na Alpe-Dunav-Jadranskom kupu.

Svim ekipama želimo uspješan ribolov i što bolji plasman! Bistro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *