Pastrva u Ričini – čudo!

Već duže vrijeme pratimo ekipu koja vodi Facebook stranicu Spasimo Ričinu i prenosimo njihove tekstove u kojima predstavljaju svoj rad i borbu za Rječinu (Ričinu) u prirodnom obliku, bez velikih intervencija čovjeka. U nastavku je tekst o domaćoj (potočnoj) pastrvi i njihov stav vezan uz poribljavanje. Odnosno neporibljavanje!

Domaća pastrva – čudo!

Domaća pastrva. Čudo poput bjelonogog raka. Usprkos svim nedaćama ona i dalje opstaje. Tako malo joj treba..

Iako prevladava mišljenje da ribe ne bi bilo u Ričini da nema poribljavanja koje gaje ljudi koje sa Ričinun veze nemaju niti su ju ikad promatrali samo na tren, domaća pastrva je i jedina koja opstaje. Zdrave genetike, prilagođene uvjetima va Ričini. Ona je zdrava i adaptirana, za razliku od ostalih vrsta pastrve kojim se poribljava. Već smo objavili krasan rad francuskih ribara koji su uz pomoć znanstvenika ustanovili jednostavnu istinu, a koji svaki ljubitelj rijeka poznaje.

Bile autohtone ili ne, ribe mriještene u ribogojilištu su nepotrebne rijekama u cilju pomaganja ribljem fondu. Rad na staništu poput kvalitetnog korita za mrijest, kvaliteti vode i borba protiv alohtonog unašanja su jedine dokazane opcije za povećavanje divljeg ribljeg fonda

Stoga od iduće godine planiramo istraživanja po tom pitanju. Vrime je da kraljica Ričine dobije zasluženu pažnju i da joj se pomogne, u najmanju ruku pusti na miru.

Više fotografija i sam rad na koji se poziva ekipa Facebook stranice Spasimo Ričinu pogledajte OVDJE.

ribo-lov.com izrada web stranica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)