ŠRD “Piškor II” osvojio 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja

Nakon 52 sata natjecanja okončan je 12. Kup Jadransko-podunavskih zemalja u lovu šarana i amura. Kup je održan na Ramskom jezeru od 26. do 29. kolovoza 2021. uz sudjelovanje osamnaest ekipa iz šest zemalja: Slovenije, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i domaćina Bosne i Hercegovine. Najbolja ekipa bila je ŠRD “Piškor II” iz Hrvatske!

ŠRD Piškor II najbolji!

Kao što smo već napisali, najuspješnija ekipa je bila ŠRD “Piškor II” iz Republike Hrvatske , koja je dobila i prijelazni pehar. Drugo mjesto zauzela je ekipa UŠR “Amur” Grude , dok je treće mjesto zauzela ekipa USR “Šaran 1” iz Kikinde.

Čak sedam ekipa bez ulovljene ribe!

Da nije jednostavno uloviti ribu na Ramskom jezeru uvjerilo se čak sedam ekipa (od ukupno 18) koje su kraj natjecanja dočekale bez plasmana (bez ulovljene ribe). Ukupno je ulovljeno 80 kg ribe uz prosječnu težinu ulova od 2,50 kg. Najveću ribu, amura od 5,20 kg ulovila je ekipa UŠR “Amur” Grude.

RAMSKO JEZERO ZAMIJENILO UKRAJINU

Ramsko jezero je umjetno jezero u Općini Prozor/ Rama, na sjeveru Hercegovine. To je uglavnom brdsko-planinski kraj s nadmorskom visinom koja se kreće od 270 do 1995 metara. Jezero odlikuje blagi pad obala, što ga čini pristupačnim s gotovo svih strana, kao i izrazito čista i bistra voda.

Svjetsko šaransko prvenstvo se ove godine trebalo održati u Ukrajini, ali je zbog situacije s koronavirusom i malog broja ekipa koje su se prijavile i potvrdile dolazak – otkazano. Tako je Hrvatska šaranska reprezentacija prvi nastup imala na Alpe-Dunav-Jadranskom kupu.

Ostale hrvatske ekipe bez plasmana

Uz ekipu ŠRD Piškor II sudjelovale su još tri ekipe iz Hrvatske. Ekipe ekipe UŠRIDRRH, ŠRU Odra i ŠRD Karas natjecanje su završile bez plasmana (bez ulovljene ribe).

Foto: Facebook Ramski Vjesnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *