SALORI – sajam lova, ribolova i turizma i ove godine u suorganizaciji HŠRS-a

Osamnaesti po redu SALORI – sajam lova, ribolova i turizma otvoren je u Osijeku i po prvi puta se održao u Gospodarskom centru Osječko baranjske županije otvorenom u travnju ove godine. Sajam je održan od 8. do 10. rujna i okupio je stotinjak proizvođača i distributera opreme za lov i ribolov kao i autohtonih prehrambenih proizvoda, a predstavila su se lovno-ribolovna društva i savezi. 

HŠRS suorganizator sajma

Sajam SALORI je organizirala tvrtka Osječki sajam d.o.o. u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim lovačkim savezom, Lovačkim savezom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim športsko ribolovnim savezom. Program se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta, a pod sponzorstvom Hrvatskih šuma d.o.o., Općine Strizivojna te tvrtke Kroko proizvodnja i razvoj d.o.o. Zagreb.

Sastanak sa županom Anušićem i predstavnicima Osječko-baranjske županije

Na samom sajmu održan je sastanak predstavnika HŠRS-a i ŠRS Osječko baranjske županije sa županom Ivanom Anušićem. Predstavnici županije upoznati su sa radom HŠRS-a i županijskog saveza te im se zahvalilo na podršci organizacije svjetskog prvenstva i kupova hrvatske koji su organizirani u prethodnom vremenu. Župan je istaknuo osobno veliko zadovoljstvo radom ribolovnih organizacija na području županije te istaknuo daljnju podršku u organizaciji velikih natjecanja.

10 puta veći interes nego prethodnih godina

Osim što je privukao brojne izlagače, SALORI je privukao i brojne posjetitelje. Naime, novi prostor omogućio je dolazak većeg broja posjetitelja, pa je ove godine sajam posjetilo oko 5.000 osoba, što je 10 puta veći interes nego što je bio na prethodnoj lokaciji koja je zbog limitiranog prostor mogla primiti do 500 posjetitelja.

Održan i tradicionalni SALORI kup

Na sajmu je HŠRS organizirao već tradicionalno ribolovno natjecanje “SALORI kup” na natjecateljskoj stazi Stara Drava u Bilju u tri kategorije. Natjecali su se kadeti, seniorke i seniori. Također, održano je i tradicionalno natjecanje u kuhanju fiša “FIŠMAJSTOR” u prostoru sajma!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)