Ukrajinci svjetski prvaci u šaranolovu, Hrvatska 12.

23. Svjetsko prvenstvo u šaranskom ribolovu 2023. održano je u Morvanu (Francuska) na Pannecère Reservoiru. Nakon prvog dana i večernje vage naši reprezentativci bili su vodeći i s nestrpljenjem smo čekali nastavak natjecanja.

Ukrajina u završnici osvojila prvenstvo s jednim bodom prednosti

Domaćini Francuzi ubrzo su preuzeli vodstvo i do samog kraja nisu ispuštali čelnu poziciju. I kad je izgledalo da će domaćini osvojiti svjetsko prvenstvo, u samoj završnici reprezentacija Ukrajine ipak je bila uspješnija, okitivši se svjetskim zlatom.

Ekipa Ukrajine osvojila je svjetsko prvenstvo s 12 negativnih bodova (954.080 g). Domaćini Francuzi ostali su “kratki” za samo jedan bod i s 13 negativnih bodova (1,051.130 g) na kraju su osvojili srebro. Treća je ekipa Češke s 23 negativna boda (558.820 g).

Hrvatska dvanaesta

Nakon završnog vaganja Hrvatska je zauzela 12. mjesto s 39 negativnih bodova i ulovljenih 368,49 kilograma ribe. Od 6. do 14. mjesta reprezentacije su se “ugurale” u 8 bodova razlike i u nekoliko navrata ukupna količina ulovljene ribe odlučivala je o konačnom poretku.

Od naših parova najuspješniji je bio par Grgac – Hren koji su u pojedinačnom poretku zauzeli 12. mjesto. Ukupne i detaljne rezultate možete pregledati OVDJE.

Čestitke osvajačima odličja i našoj reprezentaciji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)